15 Mart 2013 Cuma

Elektroensefalografi (EEG)

Elektroensefalografi (EEG) beyin temel bioelektrik aktivitesinin incelenmesidir. İşlem küçük elektrotların saçlı deriye yerleştirilmesiyle yapılmaktadır. Canınızın yanması söz konusu olmamakla birlikte bir süre sakin ve hareketsiz kalmanız yeterli olmaktadır.EEG epilepsi hastalarına veya epilepsi ön tanısı olan hastalarda yapılan bir elektrofizyolojik çalışmadır. Hastaların karnı tok ve saçları temiz olmalı. Saçların arasına bağlanan elektrotlarla kayıt alınıp yorumlanır.
www.eeguzerine.com
0216 392 14 14
0532 731 43 85
EEG nin çekim amacı beyinde oluşan zararları görmektir.Bu zararlar anne karnındada oluşabilir daha sonra kafaya bir darbe sonucu yada ateşli bir hastalık sonucuda oluşabilir. Özellikle epilepsi geçiren hastalarda uygulanır iki çeşit EEG çekimi vardır.16 tane elektrot vardır bunlardan 8 tanesi sağ baş tarafına 8 taneside sol baş tarafına alından başlayarak enseye kadar yapıştırılır ve çekim yapılır.Bu sırada yani çekim yapılırken hasta sedyeye yatırılır ve hareketsiz kalması sağlanır.Birde uyku EEG si vardır uyku EEG sindeki amaçta hasta neden uyyamıyor bunu bulmaktır.
Uyku ritminin tersine dönmesi,durumu özellikle yaşlı kimselerde çok zaman uykusuzluğa çare olarak bilinen ilaçların uygun olmayan bir şekilde kullanılması neden olur.Hastalar sabahları dalgındır.Günün büyük bir bölümünü uyuklayarak geçirirler.Geceleri ise kesintili olarak uyurlar veya uyuyamazlar.Aşırı yorgunluk durumunda aşırı alkol aldıktan sonra ve ateşli hastalıklar sırasında olur.Hastayı bu durum aşırı huzursuz yapar.Karabasanlar görür.Gece korkuları: Genellikle çocuklarda görülür.Bunlara uykuda gezme eşlik edebilir.Çocuklarda kendi kendine düzelme eğilimindedirler.Büyüklerde ise genellikle p***olojik sorunlarla veya alkolizm ile beraberdir.Yaşam kalitesini etkileyen bu hastalıkların mutlaka tedavi edilmesi gerekir.Tedavisi için uyku sorununun hangi türe girdiğini iyi tespit etmek gerekir.Aksi takdirde tedavi uygun sonuç vermez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder