10 Ekim 2013 Perşembe

Epilepsi (sara)

Epilepsi (sara)

 Herşeyden önce Epilepsi Her Hastada Farklı Seyreden bir rahatsızlıktır.
Tanımlanmış mevcut nöbet tiplerine rağmen herkesin geçirdiği nöbet kendine özgü bazı farklılıklar gösterir.

Tedavi süreci sıkıntılı da olsa, Kesin Tedavi edilebilmesi Mümkün olan bir hastalıktır.
Tedaviye dirençli epilepsi hastalarında ise, Nöbetlerin oluşması engellenmekte veya cerrahi müdahale... yöntemine de başvurulmaktadır.

Sadece kötü bir koku duyarak , ara sıra limon yemiş gibi küçük sıçramalar geçiren veya birkaç saniyelik dalma nöbetleri geçiren kaydedilmemiş hafif epileptik sendromlar olduğu gibi ,
Günde yüzlerce Klasik bilinç kaybı/ kasılma şeklinde ağır nöbetler geçiren epilepsi hastalarının da olduğu unutulmamalıdır.

Türkiye'de Klasik tanıma giren yaklaşık olarak 1 Milyon Epilepsi Hastası Bulunduğu Tahmin edilmektedir.
Epilepsinin Cinlere , perilere bağlandığı kimi zaman toplumca Ruh hastalığı olarak dahi görüldüğü olmuştur. Epilepsi Hastası bir bireyin Depresyona girmesi muhtemel olmakla birlikte, Epilepsinin Kendisi hiçbir şekilde PSİKOLOJİK BİR HASTALIK DEĞİLDİR.

Toplumdaki önyargı nedeniyle ,
Pekçok Epileptik rahatsızlığını toplumdan gizlenme eğilimindedir,
Ve ağır bir durumu yok ise Bunu rahatlıkla yapabilmekte ve toplumun her alanında bu durumu kimseye farkettirmeden başarılı olabilmektedir.

Epilepsi rahatsızlığı bulunan tarihte önemli yerleri bulunan Pekçok ünlü mevcuttur. Bu Açıdan epilepsi ile Deha arasındaki bağ düşündürücü vaziyettedir.Burda kasıt Epilepsililer üstün zekalı demek değildir. Beyindeki elektriksel dalgalanmalar ve çevresel faktörler Beynin farlı yerlerine nüfuz ederek kestirilemeyen Farklı bir düşünce yapısı ortaya koyduğu aşikardır.
Bu bakımdan Epilepsi hastalarının bir çoğunun Oldukça farklı düşünce yapısı vardır diyebiliriz.

Son 30 yılda Epilepsi üzerine kayda değer cerrahi ve tıbbi ilerlemeler kaydedilmiş. Epilepsi hastalarının %85'inde nöbetler ve yakınmaların tedavisi başarıyla uygulanabilir hale gelmiştir.

Epilepsi hastalığı yerini , geçmişte epilepsi tanısı konulmuş veya tedavisi tamamlanmış ve/veya başarıyla sürmekte olan yeni nesil EPİLEPTİK'lere devretmiştir.

Toplumun Epilepsiye olan bakış açısındaki temel sorun Tedavi/teşhis aşamasının biraz zaman alması ve tam olarak tedavi edilemeyen bazı türlerdeki epilepsi hastalarının nöbetlerinin İtici gelmesidir. Ayrıca Geçmişten gelen bir diğer inanışta EPİLEPSİNİN HİÇBİR ÇARESİNİN BULUNMADIĞIDIR...Oysa bugün gelinen durum ve istatistikler bunun tam tersini göstermektedir...
Hastanın uyku saatinde veya gece istediğiniz saatte, evinizde veya kliniklerimizde EEG çekim hizmetini sağlıyoruz.

Hasta Evinde ve Hastanede 7/24 EEG Çekimleri Yapılmaktadır. Mobil: 0532 731 43 85 ( 7/24 Arayabilirsiniz )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder